Julkaistu

Itämeren turvatarkastus -kirjakiertue

Marjo Näkki (vas.) ja Kaja Kunnas. Kuva: Juha Metso

Kirjailijat Kaja Kunnas ja Marjo Näkki kiertävät kertomassa Itämeren turvatarkastus -kirjastaan seuraavilla paikkakunnilla:

  • 20.11. klo 17 Pori, Kaupunkiolohuone (Kauppakeskus IsoKarhu, Yrjönkatu 14, pohjakerros)
  • 21.11. klo 18 Tampere, Kulttuuritalo Laikku (Keskustori 4)
  • 25.11. klo 13.30 Tornio, Tornion kaupunginkirjasto (Torikatu 2)
  • 30.11. klo 18.00 Rauma, Rauman lyseon lukion auditorio (Urheilukatu 22)

Itämeren turvatarkastus -kirja vie lukijan kierrokselle Itämeren ympäri ja pureutuu muun muassa hybridivaikuttamiseen, energiakriisiin, kyberiskuihin ja aseelliseen varustautumiseen. Matkan varrella kohdatut rantavaltioiden asukkaat hakkerista sotilaaseen ja poliitikosta tutkijaan auttavat ymmärtämään turvallisuuspolitiikan uutta aikakautta.

Kirjailijat Kaja Kunnas ja Marjo Näkki keskustelevat Itämeren alueen turvallisuustilanteesta: Miten kunkin maan historia ja naapurisuhteet selittävät tapaa, jolla se reagoi uuteen uhkaan? Millaiset jäljet johtavat Hansaliitosta Natoon?

Marjo Näkki (s. 1976) on toimittaja ja tietokirjailija, joka on työskennellyt Itämeren-, Baltian- ja Venäjän-kirjeenvaihtajana Ylellä ja STT:llä. Hän juontaa Yle Radio 1:n Ykkösaamua ja Pääministerin haastattelutuntia.

Kaja Kunnas (s. 1968) on Tallinnassa asuva toimittaja ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut Baltian maista kahden vuosikymmenen ajan muun muassa Helsingin Sanomiin, Suomen Kuvalehteen ja Ulkopolitiikka-lehteen.

Tilaisuuksissa myydään Itämeren turvatarkastus -kirjaa 25 euron hintaan. Maksu käteinen tai MobilePay.

Järj. Porin seudun Suomi–Viro-seura, Tampere–Tartto-seura, Meri-Lapin Suomi–Viro-seura, Rauman Suomi–Viro-seura ja Suomen Viro-yhdistysten liitto.

Kirjailijoiden kuva: Juha Metso