Ale!

Veikko Laakso ja Kirsi Äyräs (toim.): Varsinais-Suomi ja Viro

15.00 

Varsinais-Suomen Viro-keskus 2014

Tuotetunnus (SKU): varsinais-suomi Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Varsinais-Suomi ja Viro –historiateos kuvaa Viro-ystävyystoiminnan viriämistä 1990-luvun alkupuolella ja yhteistyön kirjoa vuosien varrelta. Viro-aktiivien joukko on ollut monessa mukana.

Yhdistystoiminta vilkastui nopeasti Viron uudelleenitsenäistymisen jälkeen. Avustuskuormia kulki Turun seudulta varsinkin Tarttoon ja Saarenmaalle. Monet kunnat, kaupungit ja seurakunnat loivat samaan aikaan läheisiä ystävyyssuhteita Viroon. Myöhemmin tiivis yhteistyö on jatkunut kulttuurivaihtona ja yhteisinä hankkeina. Osa toiminnasta on dokumentoitu virallisiin päätöksiin ja yhdistysten toimintakertomuksiin, mutta valtaosa yhteistyöstä on kuitenkin tapahtunut suoraan ihmisten välillä. Varsinais-Suomi ja Viro –historiateoksen artikkelien kirjoittajat valittiin mukaan kertomaan omia kokemuksiaan.

Artikkelikokoelma esittelee yhteistyön muotoja musiikista luomuviljelyyn, poliisien koulutuksesta opiskelija-asuntojen remontointiin, koululuokkien kirjeenvaihdosta laajamittaiseen täydennyskoulutusyhteistyöhön.

Varsinais-Suomen Viro-keskus ry:n historiatoimikunta aloitti historiateoksen suunnittelun jo vuonna 2009, ja samalla on kerätty talteen kuva-aineistoa Viro-toiminnasta. Kirjan tekoon sen eri vaiheissa on osallistunut yli 30 kirjoittajaa ja kuvaajaa.