Sofi Oksanen & Imbi Paju (toim.): Kaiken takana oli pelko. Kuinka Viro menetti historiansa ja kuinka se saadaan takaisin

20.00 

WSOY 2009, 563 s.

Hintaan lisätään postikulut postin palveluhinnaston mukaan.

Tuotetunnus (SKU): 9789510351116 Osastot: ,

Kuvaus

Oliko Viron miehitys laiton? Miksi neuvostoterrorin uhrit eivät voineet puhua kokemuksistaan julkisesti ja mitä vaikutuksia sillä oli? Entä onnistuiko KGB muuttamaan läntistä historiankirjoitusta mieleisekseen? Miten ihmiset selvisivät pelon, sortotoimenpiteiden ja propagandan varaan rakennetussa yhteiskuntajärjestelmässä?

Tämä artikkelikokoelma etsii vastauksia mm. näihin kysymyksiin ja valottaa rautaesiripun takaista todellisuutta Viron ja Baltian näkökulmasta. Vaikka neuvostodiktatuuri sortui, miehityksen purkuprosessi on pitkä ja jatkuu yhä.

Kirjan ovat toimittaneet kirjailija Sofi Oksanen ja toimittaja, kirjailija ja elokuvaohjaaja Imbi Paju. Suomalaiselle yleisölle tuttujen tekijöiden lisäksi kansainvälinen kirjoittajajoukko koostuu oman alansa asiantuntijoista ja tapahtumien todistajista. Kirjassa ovat mukana mm. Aigi Rahi-Tamm, Tauno Tiusanen, Jukka Rislakki, Vladimir Bukovski ja Anne Applebaum.

Tämä on kirja hinnasta, jonka Viro maksoi ihmiskunnan väkivaltaisimman utopian toteuttamisesta.