Peter Raudsepp: Tallinnan liikenteen moottorialukset

40.00 

Raud Publishing 2024, 435 s.

Kuvaus

Helsinki–Tallinna-laivareitin historia vuodesta 1965 nykypäivään. Teos esittelee kaikki linjalla liikennöineet varustamot ja alukset. Siinä on paljon tarkkaa tietoa reitin historiasta Neuvosto-Viron ajoista Viron uudelleenitsenäistymisen kautta nykypäivään. Esiteltäviä aluksia on yli sata.

Kirjassa ovat mukana sekä tutut matkustajalaivat että myös hieman tuntemattomammat kulkijat samoin kuin kaikki reitillä vierailleet n. 30 pientä pika-alusta. Teoksesta mm. selviää, kuinka laivalinjan uudelleenavaaminen vuonna 1965 onnistui. Millaista oli laivalla matkustaminen Neuvosto-Viroon? Miten laulava vallankumous ja Viron uudelleenitsenäistyminen vaikuttivat matkailuun? Mistä reitin laivat on hankittu ja mihin linjan entiset alukset ovat päätyneet? Mitä onnettomuuksia reitillä on sattunut? Miten Suomenlahden yli on pendelöity töiden vuoksi? Miten Helsinki–Tallinna-laivareitistä on kehittynyt yksi maailman vilkkaimmista matkustajalaivalinjoista?

Kirjan myötä voi tarkistaa, millä aluksilla Tallinnaan on vuosien varrella tullut matkustettua ja palauttaa mieleen omia matkamuistoja. Se sopii kaikille Suomen merenkulusta kiinnostuneille ja Viron-matkojen ystäville.