Kaarina Silmunen: Löytöretkellä Baltian luonnossa

38.00 

Iloinen Gorgo 2023, 496 s.

Kuvaus

Kirja kuljettaa lukijansa Baltian maiden kansallispuistojen retkipoluille, soille, meren rannoille, aarnimetsiin ja lehtoniityille, muinaisille linnavuorille, pyhille kiville, kraaterikuopille, metsien kätköistä löytyville lähteille ja hiekkakivitörmien luolille. Lintutornit, nuotiopaikat, lyhyet pitkospuupolut, muinaishaudat yms. tarjoavat pikaisen virkistymisen luonnossa vaikka kaupunkiloman vastapainona .

Metsien keskeltä voi myös löytyä unohdettu Stalinin pää, hylätty ydinohjustukikohta, 60-luvulla ilmestyneen Neitsyt Marian kunniaksi pystytetty risti-ja kynttilämeri kuin järveen uponnut vankila ja marmorilouhos. Muutamaa mielenkiintoista melontareitiäkään unohtamatta.

”Löytöretkellä Baltian luonnossa” tulee esittelemään kaikki kohteet yksilöidysti karttojen, koordinaattien, valokuvien ja tekstin avulla. Mukaan tulee omakohtaisia kokemuksia ja tietoa luonnon erityispiirteistä kansatieteellisiä tarinoita ja historiaa unohtamatta. Tarkkojen retkikarttojen lisänä olevat laajat aluekartat tekevät helpoksi valita matkan varrelta muutamia mielenkiintoisia kohteita kuin suunnitella koko lomamatkansa kirjan kohteiden mukaan.

Jokainen kirjan kohde ja reitti on itse tutkittu, kuljettu ja kuvattu, tulossa ei siis ole käännöskirjaa eikä huhupuheisiin perustuvia kohteita.