Ergo Kuld: Suvitajad

15.00 

Taska Film, Kassikuld, Apollo Film 2023, 82 min., dvd

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Suvitajad on aitoa intohimoa ja tarttuvaa hauskanpitoa täynnä oleva kesäkomedia, joka perustuu Juhan Smuulin samannimiseen tarinaan. Elokuva on tehty kirjailijan 100-vuotisjuhlaksi ja on samalla kunnianosoitus kulttikomedialle Siin me oleme, joka perustui samaan teokseen. Legendaarinen tarina sijoittuu kauniin Muhun saaren luonnon helmaan ja tuodaan rohkeasti nykypäivään.

Kalastaja Ärni on päättänyt ottaa juhannusvieraita, koska kalansaalis on ollut huono. Hänen kauniille maatilalleen Muhulle saapuu kuitenkin äärimmäisen vaivalloisia vieraita: rouva Sohvia, hänen miehensä Johan, heidän poikansa Juunior ja Sohvian kaunis sisko Erna kumppaninsa Ivon kanssa. Jo ensi silmäyksellä on selvää, että Ärnille ja hänen vaimolleen Lainelle koituu vieraista vaikeuksia. Pääkaupunkilaiset vaativat erityiskohtelua, mutta pinnan alla piilee kiusallisia salaisuuksia, jotka alkavat paljastua riitojen kautta. Myös maalaiset joutuvat nyt kohtaamaan omat peikkonsa. Juhannusaatto koittaa sekaannusten ja juonitteluiden merkeissä, ja yhdessä kokon kanssa syttyvät myös moninaiset intohimot.

Rooleissa mm. Kaire Vilgats, Meelis Rämmeld, Pääru Oja, Ago Anderson, Eva Koldits, Kristel Elling, Lauri Nebel, Adele Taska ja Robert Klein.

Elokuva on vironkielinen, tekstitykset viroksi, englanniksi ja venäjäksi.