Indrek Kõverik: Mu silmud. Topelttosin silmutoitu

35.00 

Cuisine Brutale 2022

suom. Mikko Savikko, ransk. Liivi Laurent

Kuvaus

Nahkiaiset ovat monen suurta herkkua parhaimpaan pyyntiaikaan syksyllä. Virossa nahkiaisia tarjoillaan hiillostettuna tai jopa pizzan päällä. Itä-Viron nahkiaisvelho Indrek Kõverik julkaisi Narva-Jõesuussa kirjan, jossa hän kertoo nahkiaisperinteestä kolmella kielellä: viroksi, suomeksi ja ranskaksi.

”Nahkiaiset – miksi? Pidän siitä, että kypsässä iässä olen ymmärtänyt, että pitää tehdä etenkin niitä asioita, jotka miellyttävät – noh, väliin myös epämiellyttäviä, mutta vähemmän. Minua on jo pitempään harmittanut, että nahkiaisia saa valmistaa vain marinoiden, grillaten ja äärimmäisessä tapauksessa savustaa. Hermostuminen on varmasti yksi elämässä eteenpäin vievistä voimista. Sen takia, tässä se nyt on: julkaisu tai siis yllätys. Eiköhän niitä nahkiaisreseptejä tule tulevaisuudessa lisääkin…”

– Indrek Kõverik, nahkiaisvelho

Kirja on viron-, suomen- ja ranskankielinen.