Eero Epner: Konrad Mägi

30.00 

OÜ Sperare 2018, 583 s.

suom. Jouko Vanhanen

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Taidemaalari Konrad Mägi (1878–1925) tunnetaan Virossa hyvin. Hänen maalauksensa ovat jatkuvasti esillä museoissa ja näyttelyissä, hänestä on kirjoitettu useita monografioita ja tehty dokumenttielokuvia. Konrad Mägiä pidetään yksimielisesti Viron 1900-luvun alkupuolen merkittävimpänä taiteilijana.

Tuntematon hänen ei pitäisi olla Suomenkaan taideyleisölle: juuri Ahvenanmaalla Konrad Mägi alkoi kesällä 1906 ensimmäistä kertaa maalata perusteellisemmin, ja myöhemmin hän asui Helsingissä samoin kuin monet muut virolaiset taiteilijat, kirjailijat ja muusikot.
Helsingissä Mägi tutustui Vesantojen perheeseen, jonka jäsenistä tuli hänen mesenaattejaan, ystäviään ja tukijoitaan. Ei ole liioiteltua sanoa, että vain Vesantojen tuen ansiosta Mägillä oli seuraavina vuosina mahdollisuus edetä kohti taiteellista päämäärää, kunnes hänen unelmansa lopulta myös toteutui.

Tämä suomenkielinen laitos Konrad Mägin elämäkerrasta ilmestyy hänen 140-vuotispäivänsä ja Tallinnan Kumutaidemuseossa järjestettävän Konrad Mägin henkilökohtaisen näyttelyn yhteydessä.