Tapio Mäkeläinen: Tapion matkassa Tarttoon

20.00 

Arhitektuurikirjastus Solness 2013, 280 s.

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Kaikki, mitä aina olet halunnut tietää Tartosta!

Tartto on opiskelijoiden, kirjailijoiden, taiteilijoiden ja sivistyneistön sekä museoiden, muistomerkkien, oppilaitosten ja teattereiden kaupunki, mutta se on myös vaihtoehtokulttuurin, boheemien ja värikkäiden toisinajattelijoiden keskus.

Tapio Mäkeläinen (s. 1958) on matkanjohtajana, oppaana ja matkojen suunnittelijana vienyt Viroon 29 vuoden aikana yli 100 000 turistia. Hän on käynyt jokaisessa Viron kunnassa, ja Tapiolla ja hänen vaimollaan on ollut jo vuosia koti sekä Helsingissä että Tallinnassa. Tapio on valmistunut Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan viron kieli ja kulttuuri. Hän on ollut järjestöaktiivi 1970-luvun lopusta alkaen ja toiminut noin 15 eri seuran ja järjestön johtoelimissä. Tuglas-seurassa hän on toiminut jo melkein 30 vuotta ja vastannut muun muassa seuran kulttuuriohjelmasta sekä matkojen suunnittelusta ja järjestelyistä. Hän on järjestänyt Suomen suurinta Viro-tapahtumaa, Martin markkinoita, jo yli 20 vuoden ajan.

Tapion ensimmäinen oma kirja oli vuonna 2004 ilmestynyt Viro – kirkkojen, kartanoiden ja kukkaketojen maa. Kaikkiaan hän on ollut tekemässä yli kymmentä eri tietoteosta. Tapio Mäkeläinen on saanut useita palkintoja ja tunnustuksia työstään, mm. presidentti Lennart Meren myöntämän V luokan Maarjamaan ristin vuonna 2001.

Teoksen kustantaja on virolainen Arhitektuurikirjastus Solness, jonka matkaoppaat ovat jo useita vuosia olleet Viron myydyimpiä. Tarton opas on jo kolmas teos uudessa Tapion matkassa -sarjassa, jonka julkaiseminen alkoi syyskuussa 2012.