Ale!

Merja Aho ja Hannu Oittinen: Matkakohteena Saarenmaa, Muhu, Abruka ja Ruhnu

15.00  10.00 

Tallinna-kustannus 2011, 208 s.

Hintaan lisätään postikulut postin palveluhinnaston mukaan.

tuotetunnus (SKU) 9789525293500 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Tässäpä Saarihyppelyä Kreikan malliin!

Taas on yksi osa Virosta koluttu perin pohjin! Merja Ahon ja Hannu Oittisen vuonna 2009 ilmestynyt Haapsalun matkaopas on saanut jatkoa. Nyt matkakohteena ovat suomalaisten suosiman Saarenmaan lisäksi pienemmät saaret: mantereelta tultaessa matkan varrelle jäävä Muhu, Saarenmaan eteläpuolella sijaitseva Abruka ja Riianlahdessa köllöttelevä piskuinen Ruhnu.

Monipuolinen Matkakohteena Saarenmaa, Muhu, Abruka ja Ruhnu etenee loogisessa järjestyksessä, sen avulla voi melkeinpä edetä askel askeleelta Tallinnasta saarille. Joukkoliikennettä suosivan tarpeet on huomioitu, matkan varrelle jäävissä kahviloissa ja kapakoissa voi odotella seuraavaa bussivuoroa ja Abrukalle vievän veneen aikataulukin löytyy.

Matkaopas johdattelee saarenmaalaisen ruoan maailmaan, samoaa luonnossa ja kävelee kansallispuistoissa kylpylöitä unohtamatta. Saarten kesään mahtuu myös aimo annos kulttuuria ja kulttuurihistoriaa.

Kaikesta huomaa, että myös kirjallisuushistoria on lähellä kirjoittajien sydäntä. Kielimies Johannes Aavikin kotimuseosta on kirjoitettu kokonainen pitkä kappale. Historiallisten paikkojen taustaa on selvitetty juurta jaksaen. Oppaasta saa myös paljon hyviä lukuvinkkejä, joihin voi perehtyä syvällisemmin vaikkapa pimeinä talvi-iltoina.

Muutoin perusteellisessa oppaassa on lapsiperheille vain muutama matkavinkki. Railakkaita juhlavinkkejä kaipaavan ei kannata menettää toivoaan, saarten paikallisissa voi olla hurjempi meno kuin arvata saattaa.

Erityisesti saarten historiasta ja kirjallisuudesta kiinnostuneille matkailijoille Ahon ja Oittisen monipuolinen matkaopas on oiva valinta.

– Jenni Kavén, viro.nyt 2-2011