Ale!

Külvi Kuusk ja Maivi Kärginen (toim.): Kourdumehed, pitskleidid ja meremiinid – mitmepalgeline Naissaar

25.00  15.00 

Rannarahva Muuseum 2013, 381 s.

Hintaan lisätään postikulut postin palveluhinnaston mukaan.

Tuotetunnus (SKU): 9789949309061 Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Tallinnan lähellä sijaitsee yksi merkittävä saari, Naissaari, joka on tunnettu ennen kaikkea sotahistoriastaan. Vähemmän tunnettua on, että tuolla luonnonkauniilla saarella asui sotaväen lisäksi myös paljon siviilihenkilöitä.

Naissaarella eläneet kalastajat ja luotsit on aikojen saatossa häädetty saarelta monta kertaa armeijan tieltä. Saarelle tultiin kuitenkin takaisin ja 1800-luvun lopulla elintaso oli kaupunkien kanssa samalla tasolla. Saarella puhuttiin ruotsia ja viroa ja kansa oli aktiivista ja edistyksellistä. naiset ostivat Tallinnasta kauniita mekkoja, talot rakennettiin viimeisen muodin mukaisesti ja korkea koulutus hankittiin Virosta tai ulkomailta. Ensimmäinen maailmansota toi pakkoevakuoinnit ja Viron tasavallan aikaan piti elämä aloittaa alusta. Saari oli vahvasti Tallinnaan sidoksissa, kulttuurielämä oli aktiivista, siellä toimi kaksi koulua ja toisen maailmansodan alla valmistui uusi kappeli.

Tämä näyttävä kirja kertoo Naissaaren monista puolista: ihmeenihanasta luonnosta, kalastajista, luotseista sekä sotilaista, jotka olivat hekin vain ihmisiä.

Kirja on viron- ja ruotsinkielinen. Lopussa on yhteenveto englanniksi.