Jaan Malin ja Luulur: Heräämisiin

10.00 

Ntamo 2013, 62 s.

suom. Hannu Oittinen

Tuotetunnus (SKU): 9789522154675 Osasto:

Kuvaus

Heräämisiin tarjoaa suppean läpileikkauksen tarttolaisen runoilijan Jaan Malinin moni-ilmeisestä tuotannosta. Lukija saa samalla paljousalennusta, sillä samassa paketissa tulee myös Malinin alter-ego, kansainvälisesti arvostettu ääni- ja lavarunoilija Luulur.

Jaan Malinin runoissa on kulkenut intiimien tuntojen ja perhepainotusten rinnalla vihjeitä virolaisuuteen aina 1980-luvun alusta asti. Luulur taas tunnetaan absurdin kokeilevista mutta perinnetietoisista ääneen esitetyistä runoistaan. Tarton tuoreimman satakielen tekstit on suomentanut vapaasti, oivaltavasti ja vallattomasti Hannu Oittinen, ja käännökset ovat valtaosin uusia.

Jaan Malin on virolainen runoilija, joka on syntynyt 1960 ja asuu Tartossa. Hän on opiskellut Tartossa viron kieltä ja folkloristiikkaa, julkaissut kahdeksan runokirjaa sekä toimittanut viroksi Ilmar Laabanin teoksen Sanasylysten systeemit ja palindromikirjan Eludrooge ego-ordule. Luulur-nimellä hänestä on tullut kansainvälisesti tunnettu äänirunoilija.

Hannu Oittinen (s. 1959) on suomalainen kääntäjä, tietokirjailija, kriitikko ja runoilija. Hän on opiskellut Helsingin yliopistossa suomea, viroa, unkaria sekä eri kirjallisuusaineita. Oittinen on suomentanut useita virolaisia romaaneja, novelleja ja runokokoelmia sekä ollut suomentajana mukana eri kokoomateoksissa.